dilluns, 6 de juny del 2016

e-patients Dave

Dimecres i dijous vaig compartir unes hores amb Dave deBronkart (e-patient Dave). Fa uns nou anys li van detectar un càncer renal amb metàstasi al pulmó, avant-braç, cervell i boca. El pronòstic més optimista era de 24 setmanes de vida.
A partir d'una cerca intensa a la xarxa va entrar en contacte amb pacients amb situacions similars a la d'ell i va poder accedir a un tractament que ha estat un èxit.

Des de llavors treballa per promoure la participació activa del pacient en l'atenció de la seva salut.

"El pacient és el recurs més infrautilitzat de tot el sistema sanitari"

Dave és un home alt, amb un aspecte que pot semblar prematurament envellit, però que ho desmeteix amb les primeres paraules. Àgil, segur, hiperactiu i clar. Al cap d'una hora i mitja de conversa ens va enviar immediatament un correu a tots els assistents amb les referències que havia comentat.




De la conversa amb en Dave en podríem treure tres elements clau:
  1. Les relacions entre el metge i el pacient estan canviant i tots s'hi han d'adaptar (metges i pacients). La clau no és una confrontació entre dos móns, és cooperació.
  2. Hi ha coneixement útil pels pacients que encara no es troba en els canals habituals de gestió de la informació.
  3. Hi ha pacients que d'un problema concret en saben molt (perquè els afeca directament). Com que s'interessen molt per aquest problema concret n'estan molt informats, fins i tot de detalls que, en molts casos, no coneixen ni els metges. 
Una bona entrevista a LV amb un titular molt encertat.

“Aprenc tot el que puc a Google i ho comparteixo amb el meu metge”






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada