diumenge, 19 d’abril del 2015

Ens farem humans? (24)

Carbonell, Eudald.  Ens farem humans? Un Homo sapiens amb consciència crítica d'espècie. Valls. Cosetània Edicions. 2015 (p 117)


Francisco J Ayala: La ciència és una activitat intel·lectual que tracta d'explicar els fenòmens de l'univers mitjançant causes naturals.  La ciència es caracteritza pel seu mètode. En ser la ciència una construcció social, mai no serà independent d'aquells que la construeixen ni de les seves estructures (p 10)

...la intel·ligència operativa està estretament lligada a la nostra emergència com a gènere (p 12)

L'individualisme, segons una opinió majoritària, és un dels problemes més importants a que s'està enfrontant en aquests moments la nostra espècie (p 33)...L'individualisme ens portaria a l'extinció (p 34)

El fet que, des del pleistocè inferior,els homínids hàgim desenvolupat un període infantil i juvenil molt llarg, vol dir que hem gaudit d'un aprenentatge i d'una cura social poc freqüent en altres animals (p 37)...l'aprenentatge intergeneracional és una constant humana (p 38)

...cal evitar que arribem a l'homogeneïtat (p 47) ... integració és sinònim d'aprofitar tota la informació diversa per construir una nova realitat (p 49)

La tècnica ens ha fet i ens fa humans i, segurament, l'ús social de la tècnica amb perseverança i exponencialitatens farà transhumans (p 68)

La socialització de la tecnologia ha de significar dues coses: l'adaptació humana com a singularitat específica, i el ser humans gràcies a la tecnologia que ha fet possible que es modifiqués el nostre comportament primat (p 70)

...quan algú ja és competent no cal que competeixi (p 90)

... la capacitat humana d'intuir... tenim l'oportunitat d'interpretar la informació que s'ha acumulat de manera conscient i inconscient (p 106)

Serem humans quan l'atzar pugui ser substituït per lalògica (p 109)... en el moment que la selecció cultural substitueixi la selecció natural, haurem completat el procés d'humanitzaació (p 110)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada