divendres, 2 de gener del 2015

Fins quan els hospitals seguiran treballant en horari escolar?

Al diari The Guardian hi ha una notícia molt interessant. El NHS es proposa mantenir l'activitat dels dispositius assistencials durant els 7 dies de la setmana.

The Department of Health said: “Patients expect to receive the same standard of care regardless of the day of the week. A seven-day NHS service will speed up diagnosis and discharge times as well as reducing the amount of time patients need to spend in hospitals at weekends.... 




Sembla molt raonable. A més, des de fa molts anys sabem que ingressar per una causa greu a l'hospital durant el cap de setmana és molt més perillós. Els metges britànics no hi estan gens d'acord, però. Al·leguen problemes de seguretat (però també es demanen de quina manera es pagarà aquesta estratègia)

Ara bé, costa d'explicar el manteniment de l'horari escolar en els dispositius assistencials, especialment els hospitals, quan hi ha llistes d'espera (i equipaments molt cars infrautilitzats) o quan hi ha pacients ingressats que no sabem què tenen.

Una altra cosa és de quina manera es fa això de treballar set dies a la setmana. Tots els serveis a la vegada i al mateix ritme? Quin és el sostre d'ús segur d'utilització d'alguns dispositius com els quiròfans? Quin impacte real té sobre la salut de la població?

Potser caldria començar per alguns serveis "non-stop" per als pacients més greus/fràgils/inestables (en paral·lel a les unitats de cures intensives) i  per donar resposta als pacients que no sabem què tenen. Potser es podrien mantenir sense interrupció els elements bàsics de diagnòstic (laboratori, imatge...). Tot això es podria fer d'una manera flexible al llarg de l'any.

En qualsevol cas, l'horari escolar ha de ser pels estudiants (de moment, que tot pot canviar).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada