dilluns, 10 d’agost del 2015

Quadern de vacances (1)

Una de les feines d'aquestes vacances d'estiu és pensar en el desenvolupament del projecte sobre l'avaluació de l'experiència del pacient. És com si fóssin els deures d'estiu que havia de fer de petit (i que sempre acabava a darrera hora a Roda, just abans de tornar a l'escola, amb l'ajuda pacient del tiet Joan). El "Quadern de vacances" d'enguany té tres fulls:

  1. Pla general del projecte.
  2. Presentació interna a cada Institut.
  3. Sessió general del mes d'octubre/novembre
El punt de partida és molt general, i com que no hi ha mapes, vaig escrivint idees en una pissarra blanca:



El primer full del "Quadern de vacances" es referirà al plantejament general del projecte, que, en aquests moments i d'una manera provisional, hauria de considerar tres dimensions:
  • Evangelitzar: explicar que l'avaluació de l'experiència del pacient és una estratègia de millora de l'atenció,al mateix nivell que la seguretat clínica o l'avaluació de resultats en salut. Aquesta és una tasca que, en una primera fase, ha de ser interna.
  • Aprendre: Aprendre sense "temari" (sense saber què entra a l'examen) col dir compartir allò que es fa o les experiències de cadascú.
  • Disseminar: l'excel·lència en mig d'un abocador és una fantasia. No podem millorar l'experiència del pacient només a partir de nuclis d'excel·lència. La disseminació ha de servir per contaminar l'entorn. és crucial que d'una manera general es generin estratègies per a millorar l'experiència del pacient. Per això, cal generar productes útils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada