Aquesta queixa dels metges joves anglesos em fa pensar que el problema és més ampli. Hi ha un conjunt de feines que fan aquestes generacions amb una alta preparació universitària en les que es produeixen fenòmens semblants: externalització de serveis, contractes precaris, respostes impròpies quan hi ha la més mínima queixa ("no et queixis que tenim una pila de CV esperant..."), unes exigències de disponibilitat que fan difícil planificar la formació i el lleure... Ofertes de treball amb retribucions de 5€/hora a professionals amb graus d'ingenyeria o biologia (amb domini de l'anglès, català i castellà), per exemple.
És per això que m'inclino a pensar que el problema més greu no és la precarietat (que n'és de greu, i molt). A mi em dol més la humiliació.
Comparteixo la teva preocupació Joan. i l´augmenta la manca de resposta i la indiferència dels professionals catalans i espanyols davant situacions molt semblants a l´anglesa.
ResponEliminaPot-ser la tant desitjada resposta política britànica al problema escocés comença en les diferències entre les respectives "societats civils", sigui dit sense ànim d´ofendre ningú.
Adjunto el comentari de una prestigiosa GP escocesa, Margaret McCartney.
http://www.bmj.com/content/352/bmj.i141
Bon cap de setmana
Toni Agustí